Sport

Lam­pa­ert redt gele trui in Ron­de van Zwit­ser­land: Erg afgezien”

Yves Lampaert

Foto Archief

Yves Lampaert (Soudal Quick-Step) draagt ook vandaag de gele leiderstrui van de Ronde van Zwitserland. In de heuvelachtige tweede etappe van maandag kwam hij even in de problemen, maar met dank aan landgenoot Arnaud De Lie en diens ploegmaats kwam hij toch weer aansluiten.

"Het was een zware dag", keek Lampaert terug op zijn eerste dag in de gele trui. "Het was heel warm, en de laatste beklimming was zwaarder dan ik had verwacht, want het peloton ging er volgas omhoog. Ik heb erg afgezien." Gevolg was dat de West-Vlaming even op een gaatje werd geplaatst. "Maar gelukkig kwamen De Lie en Pascal Eenkhoorn langs in de afdaling. Zij dichtten het gaatje, en ik kon meegaan."

Vandaag wacht opnieuw een heuvelachtige dag in de Ronde van Zwitserland. "Ik ben blij dat ik vandaag heb overleefd. Dat ik de gele trui heb kunnen behouden, en dat ik hem nog een dag mag dragen. Morgen is de beklimming wat minder steil, maar wel wat langer. Het wordt niet gemakkelijk om nog een dag te overleven, maar ik ga er alles aan doen."

In het algemene klassement heeft openingstijdritwinnaar Lampaert vier seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, de Brit Ethan Hayter, en zeven seconden op drie andere renners.

Yves Lampaert
Sport

Lampaert wint proloog in Ronde van Zwitserland en pakt eerste zege twee jaar na de Tour

De redactie