Sport

Ook KVK is opnieuw begon­nen met trainen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na de wonderbaarlijke redding tegen Lommel, amper een dikke maand geleden, is ook KV Kortrijk opnieuw aan het seizoen begonnen. Het zeventiende opeenvolgende in 1A. En anders dan vorig jaar in de zomer is er vertrouwen in het Guldensporenstadion. Veel huurspelers zijn verdwenen maar de staff is gebleven en er zijn al enkele waardevolle nieuwkomers, zoals vandaag nog Gilles Dewaele. KVK mikt op een rustig seizoen.

De eerste training vond gisteren al plaats onder leiding van de assistent-trainer, maar vandaag is de hoofdcoach weer van de partij: de IJslander Freyr Alexandersson. Hij zorgde mee voor de redding van KV Kortrijk in de hoogste klasse. "De fundamenten van de club zijn gezond. De spelers komen hier om elke dag beter te worden. Als je dat kan doen, dan zal deze prachtige voetbalclub lange tijd gezond zijn, en dat is het doel."

Alexandersson wil een clubcultuur creëren. Maar daar moet hij ook de juiste spelers voor hebben. We zijn Davies en Avenatti kwijt die haast alle wedstrijden speelden in de spits. Kangwa is weg op het middenveld, Tsunoda en Mampassi ook. We hebben spelers nodig op veel posities om klaar te zijn voor een sterke competitie. We werken er aan."

Kortrijk
Sport

KV Kortrijk blijft in de hoogste afdeling dankzij 4-2-zege tegen Lommel SK

Gilles Dewaele keert terug naar KVK

Het bewijs daarvan is de terugkeer van Wenduinenaar Gilles Dewaele, na 2,5 jaar Standard. Nog altijd maar 28, maar met meer ervaring. "Ik denk dat veel ploegen Gilles Dewaele kunnen gebruiken. Ik ben er ook van overtuigd. Het is aan mij om dat nu te tonen en het vertrouwen van de club te bevestigen. Ik heb hier een hele mooie periode gehad, en ik ga er nu nog een mooiere aan breien."

Morgen speelt KVK een eerste oefenmatch op White Star Lauwe.

Gilles dewaele 2
Redactie