Sport

KV Kort­rijk blijft in de hoog­ste afde­ling dank­zij 4 – 2‑zege tegen Lom­mel SK

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Kortrijk heeft zondag zijn vel gered in de Jupiler Pro League. De Kerels hielden in de barrages tweedeklasser SK Lommel af en starten zo het komende seizoen voor de zeventiende keer op rij in de hoogste afdeling. Lommel dwong Kortrijk wel tot het uiterste. Pas in de verlengingen gaven de Limburgers zich gewonnen. Kortrijk haalde het, na de 0-1-zege uit de heenwedstrijd, met 4-2.

Lommel kende in het Guldensporenstadion een ware droomstart. De groen-witte bezoekers maakten hun achterstand uit de heenwedstrijd na amper drie minuten ongedaan dankzij een treffer van de Braziliaan Diego Rosa. Kortrijk was aangeslagen door de vroege opdoffer, maar hervond gaandeweg zijn moed. De thuisploeg trok al voetballend naar voren en kwam halverwege de eerste periode ook dicht bij de gelijkmaker, maar de afgewaaide voorzet van spits Felipe Avenatti belandde op de lat.

In de tweede helft toonde Kortrijk zijn ervaring vanop het hoogste niveau en nam het de bovenhand in de wedstrijd. De thuisploeg creëerde veel doelgevaar en drukte de bezoekers bij momenten met de rug tegen de muur, maar kende geen geluk bij de afwerking. Onder meer middenvelder Kings Kangwa en Avenatti schoten net tekort en iets na het uur keurde de lijnrechter ook de Kortrijkse gelijkmaker af wegens buitenspel. De thuisploeg zette nog een slotoffensief - waarin het meermaals om een penalty schreeuwde - op poten, maar wist de verlengingen niet meer te ontlopen.

In die verlengingen kon Kortrijk zijn overwicht wel verzilveren. Invaller Thierry Ambrose klopte Lommel tegen het canvas met twee doelpunten in enkele minuten. De bezoekers spartelden nog even tegen met een penaltytreffer van Lucas Schoofs, maar werden helemaal uitgeteld door Joao Silva en Ambrose, die zijn hattrick vervolledigde en de eindstand vastlegde.

438158314 2671888109654495 3158214147691264319 n
Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.