Sport

KV Kort­rijk leeft nog! Rode lan­taarn ver­slaat RWDM met 3 – 2 in zin­de­ren­de match

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

KV Kortrijk heeft zijn strijdlust nog niet verloren. In een spannende degradatieclash rekende het met 3-2 af met RWDM. Rode lantaarn Kortrijk kan ondanks de zege de Relegation play-offs niet meer ontlopen. 

Bij de rust stond het 1-1. Isaak Davies (9.) zette KVK op 1-0, maar RWDM reageerde via Mickaël Biron (24.). Op het uur brak de wedstrijd helemaal open. Abdelkahar Kadri (63.) zorgde voor de 2-1, RWDM maakte meteen weer gelijk dankzij Jeff Reine-Adélaïde (65.) waarna opnieuw Kadri (74.) op strafschop de 3-2 scoorde. Nadien bleven doelpunten uit.

Belangrijke punten voor relegation play-offs

Met nog twee speeldagen te gaan zijn de kaarten onderin steeds meer geschud. De nummers 13 tot en met 16 na de reguliere competitie werken de Relegation Play-offs af die bepalen wie degradeert naar de Challenger Pro League (tweede klasse). Kortrijk (16e met 21 punten) en AS Eupen (15e met 21 punten) zijn al zeker van de Relegation Play-offs. RWDM (14e met 23 punten) en OH Leuven (13e met 26 punten) kunnen hun vel nog redden. Westerlo (11e met 29 punten) en Charleroi (12e met 28 punten) mogen nog niet opgelucht ademhalen.

Hevige degradatiestrijd

Er zijn minstens twee en maximaal drie dalers in de Relegation Play-offs. Wie als eerste eindigt in de Relegation Play-offs blijft in de Jupiler Pro League, de tweede speelt nog barrages (heen- en terugwedstrijd) tegen de winnaar van de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League. De twee laatste teams zakken sowieso. De Relegation Play-offs tellen zes speeldagen en er vindt geen halvering van de punten plaats.

Guldensporenstadion davert bij winnende penalty

Robbe Wets
Belga