Sport

Knack Roe­se­la­re is voor de vijf­tien­de keer landskampioen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Knack Roeselare heeft zopas zijn vijftiende landstitel in de clubgeschiedenis gewonnen. In de vijfde en beslissende match ging Knack opnieuw met 0-3 winnen in Maaseik. Een huzarenstukje. De vierde titel op een rij voor Roeselare dat echt karakter toonde.

De spanning is uiteraard te snijden, het scoreverloop gaat volledig gelijk op. Geen van beide teams kan zijn service als wapen inzetten. Pas bij 12-14 toont Plaskie dat de service echt een wapen kan zijn. De Maaseikdefensie moet die heel diep gaan halen en dan staat Pieter Coolman klaar om door het midden drie punten bonus te pakken: 12-15. Die drie punten blijven staan. Cox met een goede opslag, Plaskie neutraliseert en dan maakt Verhanneman het af: set één gaat naar Roeselare.

In set twee loopt Maaseik eerst enkele punten uit. Na een geweldig punt komt Roeselare weer op voorsprong: 18-20. Roeselare neemt de bovenhand. Maaseik komt niet meer terug nu. Ook de tweede set gaat naar Roeselare met 20-25.

In de derde set krijgen we weer spanning. Beide ploegen gunnen elkaar geen marge. Het blijft gelijk lopen tot 19-19 tot Sander Depovere inkomt voor opslag. Met een ace en enkele stevige opslagen loopt Knack uit tot 19-23. 

Bij 21-24 krijgen de West-Vlamingen 3 matchballen voor de titel. Maaseik werkt twee kansen weg, maar bij de derde eetbal is het raak. Uitgerekend speler van het jaar Seppe Rotty maakt het af. 23-25. 

Zo heeft Knack Roeselare na vijf spannende wedstrijden toch zijn vijftiende landstitel beet in het hol van de leeuw.  

Wout Bernaert
Bart Coopman