Sport

Klin­ken­de namen op affi­che Hexia Cyclocross

2022-12-28 00:00:00 - Klinkende namen op affiche Hexia Cyclocross

De organisatie van de Hexia Cyclocross gaat de laatste rechte lijn in. Op zaterdag 7 januari strijden de renners er in Gullegem voor de overwinning in de Telenet Superprestige.

Als voorlaatste manche zal het spannend worden, zeker nu de huidige top-3 bij de dames- en herenelite hun aanwezigheid bevestigden. Bij de heren maken Laurens Sweeck (BEL), Lars van der Haar (NED) en Europees kampioen Michael Vanthourenhout (BEL) hun opwachting. Bij de dames Denise Betsema (NED), Ceylin del Carmen Alvarado (NED) en Inge van der Heijden(NED).

Ook zal het publiek tijdens de Hexia Cyclocross verschillende kampioenentruien kunnen spotten.  Want ook de Belgische Kampioenen Wout Van Aert (BEL) en Sanne Cant (BEL) gaan in Gullegem op zoek naar de overwinning. Bij de heren krijgt Van Aert concurrentie van streekrenner Eli Iserbyt (BEL) en Daan Soete (BEL). Bij de dames maakt ook Evie Richards (GB) haar opwachting.

“We kunnen rekenen op een zéér mooi deelnemersveld. Ook zonder de bekendmaking ervan merken we véél interesse bij het grote publiek. De ticketverkoop loopt werkelijk als een trein en de verkoop van de VIP-arrangementen hebben we reeds vorige week moeten stopzetten. Na twee edities wil het publiek dit sportieve volksfeest dus niet missen,” kijkt de organisatie vol vertrouwen uit naar de eerste zaterdag van januari.

Ben Storme