Sport
 | update 

Kers op de taart”: Stan Craps snelt naar winst in Menen-Kemmel-Menen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Menen-Kemmel-Menen, een van de belangrijkste wedstrijden voor juniores in onze provincie, is gisteren gewonnen door Vlaams-Brabander Stan Craps. De broer van profrenner Lars Craps was in de slotfase de sterkste van een kopgroep van zeven.

Na het korte moment van stilte voor het plotse overlijden van André Drege in de Ronde van Oostenrijk, begonnen de junioren aan hun wedstrijd van in totaal 128,4 km ofwel 12 ronden van 10,7 km. Vanaf de start lag het tempo hoog en daardoor bleef het peloton lang gesloten.

"Kers op de taart"

In het absolute slot probeerde een zevental, met onder meer Stan Craps, Yoni Van Speybroeck en Lowiek Misseeuw, de koers te beslissen. De zeven koplopers werkten goed samen en zetten zo het peloton een hak. Het is uiteindelijk Stan Craps die in de slotronde op de brug het verschil kon maken en zo Menen-Kemmel-Menen op zijn naam mocht schrijven.

“Ik voelde dat de benen nog zeer goed zaten op de brug, op een kilometer van het einde. Daar heb ik geprobeerd om nog weg te raken, en dat is gelukt. Ik kom van een hele zware winter met heel veel tegenslagen. Ik ben weer aan het opbouwen met al een tweede en een derde plaats in UCI-wedstrijden, maar deze is wel de kers op de taart”, vertelt een dolgelukkige Stan Craps.

Oscar Loy sprintte naar de tweede plaats voor de Italiaan Stefano Ganini.

Emile Beeckman
Celien Tanghe