Sport
 | update 

Kan Soudal-Quick.Step al met­een raak schie­ten in het openingsweekend?

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Kan Soudal-Quick.Step nog een rol van betekenis spelen in de Vlaamse voorjaarsklassiekers? Een vraag die velen zich stellen, en die dit openingsweekend al een antwoord kan krijgen in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Visma-Lease a Bike met Van Aert, Laporte, en titelverdediger Van Baarle is dit weekend de te kloppen ploeg. Daartegenover plaatst Patrick Lefevere zijn grote kanonnen: Alaphilippe en Asgreen, en luxehelpers Lampaert, Moscon en Pedersen.  Soudal-Quick.Step pakt dus ook uit met een sterke ploeg, maar zal toch de koers niet moeten dragen en dat heeft zo z'n voordelen volgens Yves Lampaert. 

"Op dat vlak is het wel gemakkelijker dat we mannetjes kunnen sparen tot de finale begint. Hopelijk komen we dan ook met meer in de finale terecht. Julian Alaphilippe wou er absoluut nog eens bij zijn", legt Lampaert uit. 

Derde overwinning?

Ook nieuwkomer Warre Vangheluwe uit Meulebeke staat zaterdag aan de start in De Omloop, net als zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne. De 23-jarige Tieltenaar kijkt alvast uit naar het openingsweekend. 

"Het is onwerkelijk om in een sterrenteam als dit te mogen deelnemen. We kijken er als ploeg enorm hard naar uit. In de verkenning bleek nog eens dat het een leuke groep is. Laat het maar beginnen", zegt Vangheluwe. 

"Het is onwerkelijk om in een sterrenteam als dit te mogen deelnemen. We kijken er als ploeg enorm hard naar uit."

Warre Vangheluwe, wielrenner Soudal-Quick.Step

Van de laatste tien edities van de Omloop Het Nieuwsblad kon Soudal-Quick.Step er twee winnen, met Ballerini en Stybar. Afwachten of ze er komende zaterdag een derde overwinning bijkomt.

Jeroen Sap
Celien Tanghe