Sport

Jor­di War­lop al met­een twee­de in Mus­cat Clas­sic in Oman

2023-02-10 00:00:00 - Jordi Warlop al meteen tweede in Muscat Classic in Oman

Jordi Warlop uit Diksmuide is tweede geworden in de Muscat Classic, een eendagskoers van het UCI-niveau 1.1 in Oman. Hij moest een andere Belg, Jenthe Biermans laten voorgaan.

Jordi Warlop heeft pas net een nieuwe werkgever gevonden. De 26-jarige kampioen strandracen is nu aan de slag bij het Soudal Quick-Step Devo Team, waar hij de jonge talenten met raad en daad moet bijstaan.

Belgisch kampioen Tim Merlier maakte vrijdag zijn wegdebuut voor de ploeg, maar net als Mark Cavendish in zijn eerste koers voor Astana Qazaqstan hoorde Merlier niet bij de favorieten voor de Muscat Classic.

In de finale van de koers ontplofte het peloton door veel aanvalswerk in de heuvels, maar aan de finish diende zich toch een groep van een veertigtal renners aan voor een sprint voor winst. En daarin behaalde Biermans dus zijn eerste profzege, voor de neus van Jordi Warlop en de Italiaan Andrea Vendrame.

De Muscat Classic was het voorgerecht voor de wielerronde van Oman, een vijfdaagse rittenkoers voor de Pro Series die zaterdag start met hetzelfde deelnemersveld.

Belga
Ben Storme