Inten­tie­over­een­komst tus­sen stad Oos­ten­de en KSV Diks­mui­de. Het wordt KVDO

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De stad Oostende en KSV Diksmuide hebben een intentieovereenkomst afgesloten. Dit vormt het officiële startpunt voor de verdere uitwerking van de samenwerking. De jeugdspelers van het voormalige KVO kunnen hierdoor blijven trainen en voetballen in ‘De Schorre’ in Oostende, die van KSV Diksmuide blijven op hun vertrouwde campus ‘De Pluimen’. Stad Oostende en KSV Diksmuide gaan nu in exclusief overleg om een samenwerkingsovereenkomst uit te werken en samen ‘KVDO’ te vormen, Koninklijke Voetbalclub Diksmuide-Oostende.

We vinden het belangrijk om nu al het vertrouwen in elkaar uit te spreken en ons aan elkaar vast te klinken.

Bart Tommelein, burgemeester Oostende

Burgemeester Bart Tommelein geeft uitleg over de timing van de overeenkomst: “Bij een definitieve overeenkomst komt juridisch heel wat kijken, maar we vinden het belangrijk om nu al het vertrouwen in elkaar uit te spreken en ons aan elkaar vast te klinken. We gaan samen een mooi project opzetten dat een win-win is voor zowel Oostende als Diksmuide en dit op vlak van jeugd én eerste ploeg. De jeugd kan alvast ingeschreven worden en komend seizoen onder deze samenwerking in Oostende blijven voetballen.

We willen gezamenlijk één van de mooiste jeugdacademies van Vlaanderen maken en met eigen jonge voetballers doorgroeien in de amateurreeksen. We zijn als stadsbestuur blij met deze uitkomst, want het Oostendse voetbal en alle KVO-fans verdienen een club op een degelijk niveau.”

In Diksmuide moet niemand bang zijn dat we de mensen daar gaan ontgoochelen of achterlaten. Integendeel.

Karl Vannieuwkerke, ondervoorzitter KSV Diksmuide

Karl Vannieuwkerke, ondervoorzitter KSV Diksmuide: “We gaan ons uiterste beste doen om iedereen bij dit verhaal te betrekken. In Diksmuide moet niemand bang zijn dat we de mensen daar gaan ontgoochelen of achterlaten. Integendeel. Het mooiste bewijs daarvan is dat we over een paar weken starten met de installatie van ledboardings op De Pluimen.

We willen het beste van twee steden verenigen. Het voelt als het bakken van verse vis in de allerbeste boter. En iedereen weet hoe lekker dat is. De goesting is groot en de ideeën zijn talrijk. Uiteraard is alles snel gegaan en gaan we wat tijd nodig hebben, maar de toekomst oogt mooi.”

Intentieovereenkomst KVDO

Frederik Willaert, voorzitter KSV Diksmuide: “Deze intentieovereenkomst moet het begin van een mooi verhaal zijn. De jeugd is bij KSV Diksmuide de voorbije jaren de rode draad van het succes geweest. Dat zal in een nieuw verhaal niet anders zijn. Met meer mensen die hetzelfde willen, zijn we nog sterker. We kijken hoopvol uit naar de toekomst en hopen voor de Diksmuidse en Oostendse voetballiefhebber een mooi, realistisch en duurzaam verhaal te schrijven. Zonder financiële risico’s. Gedreven door enthousiasme, visie en ambiance. Want ook in Diksmuide zijn we wel wat gewoon als het op feesten aankomt. Laat ons samen voetbalgeschiedenis schrijven.”

Martin Heylen, ambassadeur KV Oostende: “Ik heb het gevoel dat dit verhaal klopt. Omdat het van in het begin als een win win-deal aanvoelt, zowel organisatorisch als gevoelsmatig. De nieuwe club is er één van de zee, de wind, de polders, weidse luchten en verre horizonten. Twee lokale communities die zich verbinden vanuit hun oprechte passie voor voetbal. En vooral: vertrekkend vanuit een gezonde, nuchtere, West-Vlaamse filosofie. De zee en de Westhoek zijn er voor elkaar."

Bart Coopman