Sport

Harel­be­ke kan niet win­nen van Nin­o­ve: het werd een gelijkspel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Standard heeft KRC Harelbeke gelijk gespeeld tegen Ninove. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong, maar moest net voor rust toezien hoe Ninove langszij kwam. Het bleef 1-1.

Ninove had de bovenhand in het begin van de wedstrijd. Steve Bael deed een gevaarlijke poging, maar keeper Arne Galens hield stand. In de 14e minuut kreeg Harelbeke een kans, maar Stiers kon niet scoren met zijn kopbal. Toch brak Harelbeke even later de impasse. Emile Samyn scoorde met een stiftbal na een diepe pass, waardoor Harelbeke op een voorsprong van 1-0 kwam. Ninove had meer balbezit in de eerste helft en Dibola raakte de lat met een kans. Een onnodige strafschop voor Harelbeke zorgde voor een 1-1 gelijkstand, met Olivier Romero als de doelpuntenmaker.


Ninove kan tweede strafschop dit keer niet benutten

In de tweede helft was Ninove gevaarlijker. Yagan vuurde een krachtig schot af, maar Van Den Noortgaete redde knap. Een snelle vrije trap en voorzet van Yagan leidden bijna tot een doelpunt, maar Oscar Van Mol's kopbal miste overtuiging. Een handsbal van Harelbeke leidde tot een nieuwe strafschop, maar dit keer stopte Galens de bal van Romero. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Harelbeke gaat zo met iets minder vertrouwen naar Luik op woensdag.

Lowie Beirnaert