Sport

Geen win­naar in duel tus­sen Club en Union, Ander­lecht is lachen­de derde

Skov olsen

Club Brugge en Union Sint-Gillis hebben elkaar maandagavond in de laatste wedstrijd van de achtste speeldag in de Champions' Play-offs van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion in evenwicht gehouden (2-2). RSC Anderlecht blijft zo leider met 46 punten, voor Club met hetzelfde puntenaantal. Beide teams bekampen elkaar zondag in het Lotto Park. Union (derde met 43 punten) doet ook nog mee voor de titel.

De kraker tussen Club en Union stond op een voor de Belgische competitie ongebruikelijke maandagavond op het programma. Zondag vond namelijk de stadsloop Dwars door Brugge plaats, waarvoor veel politiemensen nodig waren om alles in goede banen te leiden. Daardoor schoof het duel tussen blauw-zwart en geel-blauw met een dag op naar maandag. Dat kwam beide teams misschien niet slecht uit: Club speelde vorige week woensdag in de halve finales van de Conference League (waarin het werd uitgeschakeld door Fiorentina), Union veroverde donderdag na winst op de Heizel in de finale tegen Antwerp de Beker van België.

Tweede periode

De eerste helft had weinig tot niets om het lijf. Vroeg in de tweede periode zette Henok Teklab (48.) Union met een onhoudbare pegel in de winkelhaak op voorsprong. Andreas Skov Olsen (57.), halfweg ingevallen, maakte echter snel gelijk. Club zag dan Igor Thiago geblesseerd uitvallen na een ongelukkige botsing met eigen ploegmaat Nusa. Dat deerde Skov Olsen, die ook nog de paal trof, niet en de Deen scoorde de 2-1. Nilsson raakte voor Union de paal, maar Koki Machida (84.) lukte alsnog de 2-2.

Money Time

Komende speeldag is het meer dan ooit 'money time' in de Champions' Play-offs, met de kraker tussen Anderlecht en Club Brugge (zondag om 18u30) in het Lotto Park. Verder ontvangt Cercle Brugge (zondag om 13u30) Union en kijken KRC Genk en Antwerp elkaar (maandag om 18u30) in de ogen.

Belga
Ben Storme