Sport

Frank Depeste­le ruilt Vol­ley Team Menen voor Vol­ley Aalst

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Frank Depestele neemt na de play-offs afscheid als coach van volleybalclub Menen. Hij trekt naar Aalst.

Depestele was vijf seizoenen aan de slag bij Menen en haalde daarin twee  keer de bekerfinale, één keer de titelfinale en de Champions League. Hij was ook twee keer coach van het jaar. Een opvolger is er voorlopig nog niet, maar dat zou wel eens de huidige assistent van Depestele kunnen zijn: oud-speler Jelle Sinnesael.

"Het aandeel van Frank in ons sportieve verhaal kan niet onderschat worden. Hij werd dan ook twee keer verkozen tot 'coach van het jaar'. Na vijf jaar kiest Frank nu voor een nieuwe uitdaging. Een trainer die vijf jaar lang bij ons blijft, is sowieso al uitzonderlijk voor onze club. En dat moeten we dan ook koesteren. We wensen Frank veel succes bij zijn nieuwe club (misschien net iets minder tegen ons) en we twijfelen er niet aan dat hij er alles aan zal doen om afscheid te nemen met enkele stuntzeges in de play-offs," staat op de website van  Volleybalclub Menen te lezen.

Ook libero/kapitein Lowie Stuer weg bij Menen

Volgend jaar ook niet meer te bewonderen in Menen is Lowie Stuer. "Ondanks Lowie's grote verdienste voor de club, werd de beslissing genomen om volgend seizoen niet meer samen verder te gaan. We wensen Lowie niettemin heel veel succes in zijn verdere carrière en hopen hem nog vaak tegen te komen aan de andere kant van het net."

Lowie Stuer

Foto Belga

Davy Vercamer
Ben Storme