Sport

Euro­pees fris­beet­or­nooi Tom’s Tour­ney lokt 64 ploegen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Dit weekend vindt het Brugse frisbeetornooi Tom’s Tourney plaats. Het tornooi is al dertig jaar een begrip in de frisbeewereld. 64 ploegen uit verschillende landen nemen deel. Ook het Brugse mannen- en vrouwenteam Freezzz Beezzz en Women Ultimate Frisbee kan niet ontbreken.

Een frisbeewedstrijd vindt plaats tussen twee ploegen van zeven spelers. Het doel is om de frisbee naar een teamgenoot in de doelzone van de tegenstander te werpen, en dat zonder te lopen met de frisbee in de hand.

Frisbee is vooral populair in Amerika, maar wordt ook hier in Europa gespeeld. Landen als Duitsland, Slowakije en Egypte zijn allemaal vertegenwoordigd op het toernooi. “Voor ons als club is dit tornooi een uithangbord. Ook voor stad Brugge is het een aantrekkelijk evenement omdat ploegen uit verre landen naar hier komen”, duidt medeorganisator Boris Van de Loock.

FREEZBEE02

Hoog niveau

Frisbee is geen professionele sport, dus er vallen geen grote prijzen te winnen. Toch ligt het niveau hoog, zegt Van de Loock: “Heel veel topploegen komen hier elk jaar opnieuw. Dat is belangrijk voor de sport.”

Tom’s Tourney is vernoemd naar Tom Van Ryckegem, een van de beste spelers van Freezzz Beezzz die in 1996 omkwam bij een motorongeval. Hij was tot ver buiten Brugge gekend en geliefd.

Sander Van Nieuwenhuyse
Siel Vandorpe