Sport
 | update 

Eer­ste clash tus­sen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel in E3 Harelbeke

WVA MVDP

© Belga

In de E3 Saxo Classic kruisen Wout van Aert en Mathieu van der Poel voor het eerst dit seizoen de degens. Van Aert gaat voor een derde zege op rij in de mini-Ronde van Vlaanderen, MVDP hoopt op zijn eerste overwinning.

Het parcours dit jaar is, op enkele kleine wijzigingen door wegenwerken, nagenoeg hetzelfde als dat van vorig jaar. De renners krijgen in 207 km 17 hellingen onder de wielen geschoven en daarnaast enkele pittige kasseizones. Verwacht wordt dat de finale opnieuw op zo'n 85 kilometer van de eindmeet gaat openbreken. De Kattenberg, na 30 kilometer koers, is de eerste bult van de dag. Daarna komen nog La Houppe, Kanarieberg, Oude Kruisberg, Knokteberg, Hotond, Kortekeer, Taaienberg, Berg Ten Stene, Boigneberg en de Ellestraat. Deze laatste vervangt de Eikenberg die dit jaar niet in het parcours is opgenomen. Daarna staan nog de Stationberg, Kapelberg, Paterberg, Oude Kwaremont, Karnemelkbeekstraat en tot slot de Tiegemberg op het menu.

Start E3 Harelbeke
Sport

Wout Van Aert & co zijn vertrokken voor een stevige E3 Harelbeke

Sterk blok bij Visma-Lease a Bike

Van Aert start, als uittredend winnaar, logischer wijze met het rugnummer 1. Bij Visma-Lease a Bike ontbreekt wel Christophe Laporte. De Europese kampioen is niet topfit. De ploeg van WVA vaardigt wel opnieuw een sterk blok af met Jan Tratnik, Dylan van Baarle, Matteo Jorgenson en Tiesj Benoot. 

Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) kan terugvallen op de diensten van onder meer Sören Kragh Andersen. Julian Alaphilippe voert de troepen aan bij Soudal Quick-Step waar ook ex-winnaar Kasper Asgreen present tekent. 

Tim Wellens is, bij afwezigheid van Tadej Pogacar, de kopman bij UAE Team Emirates. Matej Mohoric (Bahrain-Victorious), Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost), Mads Pedersen en Jasper Stuyven (beiden Lidl-Trek) behoren tot de outsiders.

De weersverwachtingen beloven een pittige koers met buien en een stevige westenwind.

Belga
Celien Tanghe