Sport

Wout Van Aert & co zijn ver­trok­ken voor een ste­vi­ge E3 Harelbeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het is vandaag een hoogdag in Harelbeke, waar de E3 Saxo Classic kort voor de middag van start is gegaan. Het is meteen ook het eerste duel tussen Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel dit jaar. Beiden mikken vooral op de Ronde en Roubaix, maar Harelbeke laat je niet zomaar liggen. 

Wout Van Aert is de titelverdediger in Harelbeke, tweevoudig zelfs, maar koos dit jaar voor een andere aanpak. Na het openingsweekend, waarin hij KBK won, volgde een hoogtestage. "Ik heb er wel vertrouwen in dat ik goed heb gewerkt. Ik ben ook realistisch genoeg om te weten dat het vandaag ook niet goed kan zijn. Dat zullen we zien, maar ik sta hier met heel veel goesting", aldus Van Aert. 

Wout Van Aert - E3

© Belga

MVDP: "Even goed doen als vorig jaar"

Ook Mathieu Van der Poel heeft amper gekoerst dit seizoen, maar toonde in San Remo wel dat z'n conditie prima in orde is. "Het is altijd redelijk hectisch op deze wegen. Hopelijk kunnen we het even goed doen als vorig jaar als ploeg", blikt Van der Poel vooruit. 

Mathieu Van der Poel - E3

© Belga

Lampaert: "De koers zal vroeg openbreken"

Mads Pedersen, boegbeeld van Lidl-Trek wijst er fijntjes op dat er meer is in het leven dan Wout en Mathieu. Met Mohoric, Girmay, Bettiol, Lazkano aan de start zou hij wel eens kunnen gelijk hebben. En dan is er nog de Wolfpack. 

"De koers zal heel vroeg openbreken, denk ik. Met al die toppers aan de start is het gebruikelijk dat ze er vroeg aan beginnen. Ik zal zo lang mogelijk bij Alaphilippe en Asgreen blijven en zien dat ze zo goed mogelijk in de finale komen", klinkt het bij Yves Lampaert. 

Herbekijk hier de ploegenvoorstelling:

Yves Lampaert
Whats App Image 2024 03 22 at 12 10 53 1
Whats App Image 2024 03 22 at 12 10 53
Whats App Image 2024 03 22 at 12 10 51
Whats App Image 2024 03 22 at 12 10 48
De redactie