Sport
 | update 

Drie nati­o­na­le teams berei­den Olym­pi­sche Spe­len voor in Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Kortrijk wordt in de aanloop naar de Olympische Spelen het walhalla voor de sportliefhebbers. Onder meer de nationale hockeyploegen en de nationale basketbaldames komen zich er voorbereiden op hun wedstrijden.

Heel wat atleten schakelen een versnelling hoger in hun voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs. Ook de Red Lions en de Red Panthers, de nationale heren- en damesploeg hockey, werken de komende tijd oefenwedstrijden af. De wedstrijd tegen Zuid-Afrika, op 12 juli, spelen ze op de Lange Munte in Kortrijk.

“We verwachten 3 à 4.000 mensen. We zullen een tribune bouwen op de Lange Munte aan het recente hockeyveld. Kortrijk is letterlijk de poort naar Parijs toe, dus zijn we heel trots dat we die mensen hier kunnen ontvangen”, vertelt schepen van Sport, Wouter Allijns.

Uitvalsbasis Cats

Voor de Belgian Cats, regerend Europees kampioen basket, wordt Kortrijk de thuisbasis. Zij oefenen op 28 en 30 juni tegen China en Servië. Ook tijdens de Spelen zelf blijven de Cats trouwens in Kortrijk, omdat hun wedstrijden in Rijsel gespeeld worden.

“De Belgian Cats gaan niet in het Olympisch dorp logeren, maar ze komen naar Kortrijk, zolang het tornooi zich in Rijsel afspeelt. De ligging speelt uiteraard een belangrijke rol”, verduidelijkt Arthur Vandenbulcke, sportmedewerker bij stad Kortrijk.

Belgian cats
Sport

Belgian Cats bereiden Olympische Spelen in Kortrijk voor met matchen tegen China en Servië

Stefaan Six
Celien Tanghe