Sport

Der­de keer prijs voor leven­de legen­de Jos Ver­beeck op Mar­di Gras’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Jos Verbeeck heeft voor de derde keer de Grote Winterpijs op zijn naam geschreven tijdens de Mardi Gras-meeting in Kuurne. Dat is de grootste afspraak in de drafsport in ons land, na Waregem Koerse. De zege van de legendarische jockey was een opsteker voor de Hippodroom, want de drafsport heeft het niet zo makkelijk.

Door een andere en wellicht winstgevendere wedstrijd op ‘vette dinsdag’ moest de traditionele meeting in Kuurne een dagje opschuiven in de kalender. Toch is de Kuurnse organisatie tevreden, want dit blijft hoe dan ook de tweede grootste drafmeeting van het land.

Het hoogtepunt van de dag is de Grote Winterprijs, met nogal wat grote namen die meedingen voor de prijzenpot van 10.000 euro. Onder meer Kristof Depuydt en levende legende Jos Verbeeck willen Cyriel D’Atom van een vierde opeenvolgende zege houden.

Derde overwinning

Het is uiteindelijk Jos Verbeeck die aan het langste eind trekt. In de laatste rechte lijn loopt z’n paard Esteban Jiel onhoudbaar naar de winst. Verbeeck mag de Grote Winterprijs van Kuurne voor de derde keer op z’n palmares schrijven.

Jeroen Sap
Celien Tanghe

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.