Sport

Club knoopt opnieuw aan met 0 – 3 zege tegen Genk

Clubbruggegenkskovolsen2024belga

Belga

Club Brugge heeft zondagnamiddag met 0-3 gewonnen op bezoek bij Racing Genk. Blauw-zwart komt zo met 48 punten op de derde plaats in de stand en doet een uitstekende zaak in de strijd om de Champions' Play-off. Genk blijft voorlopig zesde met 43 punten.

Vlak voor het halfuur was het Brugse moment gekomen. Hugo Vetlesen zette zich goed door in de zestien, zijn naaste belager Patrik Hrosovsky kon hem niet afhouden en de Noorse international schoof de 0-1 knap voorbij Maarten Vandevoordt. 

Even later had de doelman een wereldsave in huis om Ferran Jutgla van de 0-2 te houden. Ook Jackers toverde nog een uitstekende redding uit zijn mouwen. Op slag van rust hield hij met een zweefduik een krul van Bilal El Khannous uit zijn netten en bij de daaropvolgende hoekschop ranselde hij een staalharde kopbal van Cuesta uit zijn doel.

Genk mist penalty

Net voordien was Club erg goed weggekomen in de Cegeka Arena, toen Tolu Arokodare een vrij licht toegekende strafschop naast de kooi van de Brugse gelegenheidsdoelman Nordin Jackers legde. Die laatste was in Genk de vervanger van de geblesseerde Simon Mignolet.

Na de pauze haalde Club-coach Ronny Deila met Jutgla, die in het begin van de tweede helft een uitgelezen kans op de 0-2 had laten liggen, zijn enige spits naar de kant. De Spanjaard werd vervangen door controlerende middenvelder Casper Nielsen. Winger Michal Skoras ging dan weer naar de kant voor flankverdediger Bjorn Meijer.

Odoi en Olsen stellen zege veilig

Deze keer draaide het allemaal uit in het voordeel van Deila, nadat de Noor eerder al verweten werd de boel dicht te gooien bij een Brugse voorsprong. Meer nog: niet veel later kopte Denis Odoi, die verrassend een basisplaats had gekregen, de dubbele voorsprong op het bord. In het slot zette Andreas Skov Olsen vanop de stip de 0-3-eindstand op het bord.

Club Brugge spoelt zo de zure bekeruitschakeling van eerder deze week bij Union Sint-Gillis door en is bijna zeker van deelname aan de Champions' Play-off, hetgeen na de recente één op zes in de competitie in twijfel werd getrokken. Enkele weken geleden klonk het nog dat blauw-zwart de belangrijkste uitdager van Union in de titelstrijd zou worden. 

Kloof met Brusselse ploegen

In de realiteit hebben de Bruggelingen een achterstand van twintig punten op de fiere Brusselse leider, die de voorbije maanden op geen misstap te betrappen valt. Eerste achtervolger Anderlecht volgt intussen al op elf punten, maar heeft wel nog een wedstrijd minder op de teller. Paars-wit ontvangt zondagavond Eupen, dat in volle degradatiestrijd zit. Voordien speelt landskampioen en bekerwinnaar Antwerp gastheer voor STVV. Rode lantaarn KV Kortrijk en promovendus RWDM sluiten zondagavond de speeldag af.

Belga