Sport
 | update 

Club geeft pri­ma uit­gangs­po­si­tie opnieuw weg in abso­luut slot

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Club Brugge heeft woensdagavond het heenduel tegen Union Sint-Gillis in de halve finales van de Croky Cup met 2-1 gewonnen. Blauw-zwart slikte in het Jan Breydelstadion nog een late tegentreffer, maar het zette de ongeslagen reeks van de Brusselaars, die al vijftien wedstrijden duurde, wel stop.

Club moest het in afwezigheid van de geblesseerden Maxim De Cuyper (whipplash), Hugo Vetlesen (adductoren) en Philip Zinckernagel (achillespees) met vervangers Eder Balanta, Ferran Jutgla en Denis Odoi rooien. 

De Bruggelingen speelden echter zonder complexen en dat vertaalde zich ook na tien minuten in een eerste doelpunt. Na een vlijmscherpe omschakeling kwam de bal bij woelwater Andreas Skov Olsen. De Deense international zocht naar zijn betere linker, vond die ook en krulde het leer prachtig buiten bereik van Anthony Moris. Op schotjes van Noah Sadiki en Mohamed Amoura na kon de competitieleider amper gevaar creëren, waardoor blauw-zwart met een verdiende voorsprong de kleedkamer in dook.

Alweer tegentreffer in blessuretijd

Club begon opnieuw sterk aan de tweede periode en vond al in de eerste minuut opnieuw de netten. Skov Olsen leek zich te verslikken in zijn eigen actie, maar schudde toch nog een degelijke voorzet uit zijn mouw. Aan de tweede paal stond Jutgla om de 2-0 voorbij Moris te koppen. Voor de Spaanse spits was het het eerste doelpunt sinds eind november tegen OH Leuven (0-1 winst). Het altijd zo dodelijke duo Amoura-Nilsson werd stevig in toom gehouden door de Brugse defensie, maar in blessuretijd veegde Koki Machida (90.+3) die uitstekende uitgangspositie van Club alsnog van tafel.

Donderdagavond (20u) ontvangt KV Oostende landskampioen Antwerp aan 't zeetje in de andere halve finale van de Belgische beker. De return tussen Union en Club wordt op woensdag 28 februari (20u30) afgewerkt.

Belgaimage 85315197
Belgaimage 85315198
Club Union
Belgaimage 85318996
Belgaimage 85318273
Belgaimage 85319248
© Belga
Belga
Celien Tanghe