Sport

Cer­cle en Club spe­len 1 – 1 gelijk in boei­en­de derby

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Brugse derby in de Champions' Play-offs van de Jupiler Pro League is maandag op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Club was lange tijd de bovenliggende partij, maar moest wachten op een late goal van Andreas Skov Olsen om de openingstreffer van Kevin Denkey te kunnen uitwissen. Club klimt in de tussenstand over Antwerp naar de derde plaats, Cercle is vijfde.

Het burenduel begon met kansen aan beide zijden. Voor Cercle raakte Denkey vroeg in de partij niet voorbij Jackers. Ordonez trapte voor Club over. De partij ging gelijk op, tot Denkey de bezoekers op het halfuur op voorsprong bracht. Na een vrijschop van Van der Bruggen miste Utkus zijn schot, Denkey was goed gevolgd en tikte binnen. Voor de Togolese topschutter was het zijn 24e competitietreffer dit seizoen.

Afgekeurde goal voor rust

Club leek in de toegevoegde tijd van de eerste helft gelijk te maken. Een voorzet van Thiago raakte met een gelukje tot bij Nusa, die goed afwerkte. Het doelpunt werd op aangeven van de VAR echter afgekeurd vanwege voorgaand buitenspel van de Braziliaan.

Na rust ging Club meteen ten aanval. In een actie trof Nusa eerst Warleson en vervolgens de paal op zijn weg. Skoras zag zijn poging van de lijn gekeerd worden. Club bleef de kansen aaneenrijgen. Nusa trapte nog eens op de paal, Vanaken zag een vrijschop uiteenspatten op de lat.

Club dicht bij winnend doelpunt

Zes minuten voor tijd was het dan toch raak. De ingevallen Skov Olsen schoof de bal voorbij Warleson, 1-1. In het slot ging blauw-zwart nog vol voor de driepunter, maar die viel niet meer. Kopbalkansen van Thiago (naast) en Nielsen (op Warleson) bleven onbenut. Eindstand: 1-1.

Zaterdag opende Anderlecht de Champions' Play-offs met een 1-0 zege tegen Antwerp. Later maandag (18u30) ontvangt Racing Genk leider Union.

Belga