Sport

Club Brug­ge-win­ger Michal Sko­ras mag voor­lo­pig naar EK voor Polen

Michal Skoras Club Brugge

De Poolse bondscoach Michal Probierz heeft Club Brugge-winger Michal Skoras opgenomen in zijn voorlopige 29-koppige selectie voor het EK voetbal. In totaal moeten er voor 7 juni nog minstens drie spelers afvallen. Aanvoerder Robert Lewandowski is de bekendste naam op de lijst. Polen neemt het in de groepsfase in Duitsland op tegen Frankrijk, Oostenrijk en Nederland.

De 24-jarige Skoras telt zeven caps voor zijn land. Hij vierde zijn debuut in september 2022 in de Nations League tegen Nederland en mocht vervolgens ook mee naar het WK in Qatar. De laatste keer dat hij minuten kreeg was in september vorig jaar, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië.

Skoras kende een wisselvallige start bij blauw-zwart en verdween na een tijdje onder de vorige coach Ronny Deila zelfs helemaal uit beeld. Na de aanstelling van Nicky Hayen bloeide hij echter - zoals nog wel enkele spelers - helemaal open en had hij met basisplaatsen, doelpunten en assists nog een belangrijk aandeel in de negentiende landstitel van Club.

Belga