Sport

Club Brug­ge op koers voor groeps­winst na klin­ken­de zege in Turkije

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Club Brugge neemt een stevige optie op groepswinst in groep D van de Conference League. Het ging met 0-5 winnen bij het Turkse Besiktas.

Blauw-zwart was sinds vorige speeldag al zeker van minstens de tweede plaats en Europese overwintering. In Istanboel moesten ze tegen het al uitgeschakelde Besiktas, dat dit seizoen al aan zijn derde trainer toe is, nog spelen om de groepswinst. Die levert rechtstreekse kwalificatie voor de achtste finales op. Voor de nummer twee wacht er nog een barrageronde en dat valt - gezien het drukke programma van de clubs - absoluut te vermijden.

Voorlopig leider

Club is met dertien op vijftien en nog één wedstrijd te gaan leider in de groep, met een voorsprong van drie punten op het Noorse Bodo/Glimt, dat in eigen huis vlot afrekende met het Zwitserse Lugano: 5-2. Het resultaat is dat Lugano uitgeschakeld is en Bodo/Glimt dus net als de Bruggelingen zeker is van minstens de tweede stek.

Hans Vanaken 2023 Club Brugge
Sport

Club Brugge overwintert in de Conference League

Beste papieren

In de strijd om de groepswinst heeft blauw-zwart echter de beste papieren in handen. Op de slotspeeldag zakken de Noren over twee weken nog naar het Jan Breydelstadion af. Club heeft dan het thuisvoordeel en is bij een zege of een gelijkspel altijd zeker van de achtste finales. 

Ook bij een 0-1 nederlaag is de groepswinst nog voor de Bruggelingen, omdat zij eerder al met 0-1 gingen winnen in Noorwegen en het Brugse doelsaldo een pak beter is.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga