Sport

Cer­cle wipt met 36 pun­ten over Genk naar plek vier

Cercle

Antwerp is nog niet bekomen van de opdoffer in de bekerfinale. De Great Old verloor zondag op de Bosuil op de achtste speeldag van de Champions' Play-offs met 1-2 van Cercle Brugge en mag zo goed als zeker een kruis maken over Europees voetbal volgend seizoen. De uittredende landskampioen staat nu zesde met 29 punten, op vijf punten van het nummer vijf Racing Genk (34 ptn). Cercle wipt met 36 punten over de Limburgers naar plek vier.

De Vereniging telde vooraf een puntje minder dan de concurrent uit Limburg, die het vorig weekend een fikse tik gaf (4-1) in de strijd om die felbegeerde vierde plaats. Cercle was bij winst zeker van minstens de barragewedstrijd tegen AA Gent om een Europees ticket, terwijl Antwerp de verloren bekerfinale tegen Union (1-0) wilde doorspoelen en bij een zege weer volop meedeed voor plek vier.

Doelman houdt netten schoon

Cercle ging door op zijn elan en werd daarbij geholpen door de Antwerp-defensie. Eerst ging Félix Lemaréchal (33.) een onbedoeld een-tweetje aan met Toby Alderweireld, waarna de Franse middenvelder overhoeks binnenschoot. Nadien maaide Jelle Bataille volledig naast het leer bij een terugspeelbal, waardoor topschutter Kévin Denkey (44.) aan de haal ging en Senne Lammens voor de tweede keer klopte. Antwerp was wel de betere ploeg, maar doelman Warleson hield tijdens de eerste periode zijn netten schoon.

Tweede helft

In de tweede helft kwam de Great Old met een gelukje wel tot scoren. Antwerp moest daarvoor wel wachten tot in minuut 79, toen de bal zomaar voor de voeten viel van Gyrano Kerk. De Nederlander twijfelde niet en schoot de aansluitingstreffer tegen de netten, maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

Belga
Ben Storme