Sport

Cer­cle-spe­ler Kevin Den­key wint Ebben­hou­ten Schoen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

"Het is een privilege om geëerd en beloond te worden." Zo reageerde Cercle Brugge-goalgetter Kevin Denkey op zijn overwinning in de 33e editie van de Ebbenhouten Schoen, de verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League.

"Dit betekent veel voor mij, zeker als je ziet welke andere spelers genomineerd waren. Ze hebben me heel het seizoen gepusht en ik moet hen ook bedanken. Het is ook dankzij hen dat ik dit seizoen zo goed gepresteerd heb", aldus Denkey.

27 goals

Denkey staat momenteel bovenaan het klassement met 27 goals, maar hij had er naar eigen zeggen 35 kunnen scoren. "Het is omdat ik streng ben voor mezelf. Dit seizoen heb ik geleerd om meer te spelen met mijn teamgenoten en om te leren hoe iedereen speelt. Dat heeft veel vergemakkelijkt. Ik vergeet ook de coach niet die me meteen vertrouwd heeft toen hij de ploeg overnam op een moment dat ik niet veel speelde. Ik heb gewerkt en vooruitgang geboekt. Ik bedank de coach en mijn teamgenoten, want zonder hen ben ik niets."

"Het gaat moeilijk worden om bij Cercle te blijven."

Kevin Denkey

De aanvaller van Cercle is de eerste Togolese speler die de Ebbenhouten Schoen wint. "Ik ben ernorm trots. Ik draag deze trofee ook op aan Togo. De nationale ploeg heeft me geholpen om me te ontwikkelen. Het zou heel bijzonder zijn moest ik kunnen eindigen als topscoorder, bovenop deze trofee."

Denkey, die de trofee opdroeg aan zijn onlangs overleden moeder, keek ook naar de toekomst. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar om eerlijk te zijn, het gaat moeilijk worden om bij Cercle te blijven. Ik weet dat de sportief directeur er al over heeft gesproken, maar dat is mijn taak niet. Ik blijf geconcentreerd op het veld, zelfs al is dat niet gemakkelijk met al dat lawaai om me heen.

Belga
Ben Storme