Sport

Cer­cle lijdt 1 – 2 ver­lies tegen Union, titel­strijd pas vol­gen­de week beslecht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Cercle Brugge heeft thuis tegen Union een 1-2 achterstand niet meer kunnen rechtzetten. Door de zege doen de Brusselaars nog mee voor de titel en staat het kampioenschap straks nog niet op het spel in de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. Cercle Brugge verliest maandag mogelijk zijn vierde plaats aan Racing Genk, als de Limburgers Antwerp verslaan. 

Voor het eerste fluitsignaal klonk één minuut lang applaus voor ex-burgemeester Patrick Moenaert, die eerder deze week overleed. Op het veld zorgden Gustaf Nilsson (28.) en Alessio Castro-Montes (50.) voor de bezoekende goals. Tussendoor scoorde Felipe Augusto (32.) voor Cercle Brugge. 

De partij in het Jan Breydelstadion begon met kansen aan beide zijden. Moris moest na vijf minuten een eerste keer in actie komen op een schotje van Daland. De reactie van Union kwam er via Amoura. Die tikte op aangeven van Puertas naast. De partij had een goal nodig en die kwam er ook net voor het halfuur. Amoura vond voor doel spitsbroeder Nilsson en die tikte raak, 0-1. Cercle baalde, maar ging meteen in de achtervolging. Felipe Augusto vlamde de bal heerlijk tegen de netten, maar ref De Cremer keurde het doelpunt in eerste instantie af voor voorafgaand handspel van Lemaréchal. Op aangeven van de VAR werd de goal toch goedgekeurd, 1-1. Beide ploegen gingen met een gelijke stand de kleedkamers in.

Union meteen na rust op voorsprong

Na rust startte Union voortvarend. Amoura miste eerst nog voor Warleson, maar Castro-Montes twijfelde enkele minuten later niet. De rechterwingback zette met een schijnbeweging twee Cercle-spelers in de wind en plaatste de bal keurig in doel, 1-2. De Brusselaars hadden het overwicht en Amoura raakte met een vlam de lat. Aan de overzijde prikte ook Cercle nog eens tegen. Somers stuitte op Moris. Topschutter Denkey kwam enkele centimeters te kort om de gelijkmaker binnen te koppen. Het bleef bibberen voor Union tot het einde, maar de bezoekers trokken de overwinning over de streep.

Pas volgende zondag beslissing over titel

Door de zege komt Union voor even opnieuw aan kop in de Champions' play-offs, met 46 punten. Anderlecht en Club Brugge, die nog moeten spelen, tellen ook 46 punten, maar bij een gelijke stand heeft Union het voordeel. Cercle Brugge blijft vierde, met 36 punten, voor Genk (34 ptn) en Antwerp (29 ptn).

De beslissing over het kampioenschap verschuift door de zege van Union naar volgende week. Dan zijn er op de slotspeeldag Union-Genk, Antwerp-Anderlecht en Club Brugge-Cercle Brugge. De (eventuele) winnaar in Anderlecht-Club Brugge vanavond komt in polepositie te liggen voor de titel.

Belga