Sport

Cer­cle incas­seert come­back tegen Mechelen

Belgacerclebruggemechelen

Belga

Cercle Brugge heeft na een laat tegendoelpunt thuis een dure nederlaag geleden tegen Mechelen. Malinwa won met 2-3 en mag hoop blijven koesteren op Play-off 1. Cercle laat kostbare punten liggen in de strijd om de top zes.

Na een studieronde zette Alan Minda Cercle, zonder de geschorste topschutter Kevin Denkey, na een doorschietende bal op voorsprong. Met de rust in zicht ontplofte de match in een voor de rest uitgeregend Jan Breydelstadion. Kerim Mrabti zorgde voor de gelijkmaker, waarna Filipe Augusto de thuisploeg enkele minuten later opnieuw de voorsprong bezorgde. Maar via Geoffry Hairemans, die KVM weer langszij bracht, stond het bij de rust 2-2.

Nek-aan-nekrace

Na de pauze bleven doelpunten uit, tot helemaal in het slot. Invaller Bilal Bafdili prikte in de slotfase de 2-3 tegen de touwen. Cercle drong nog aan voor de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot kansen. De strijd om play-off I blijft razendspannend. Cercle staat voorlopig vijfde met 43 punten, maar kan KRC Genk (zesde) en AA Gent (zevende), die elk ook 43 punten tellen maar deze speeldag nog in actie komen, over zich zien springen. KV Mechelen volgt als achtste met 42 punten en doet nog helemaal mee voor de top zes.

Belga