Sport

Cer­cle Brug­ge neemt Nazin­ho defi­ni­tief over van Por­tu­ge­se Sporting

Nazinho

De Portugese linksachter Flavio Nazinho heeft een contract tot juni 2028 ondertekend bij Cercle Brugge. De Vereniging leende hem vorig seizoen van het Portugese Sporting. Die huurovereenkomst is nu omgezet in een definitieve transfer, zo laat Cercle donderdag weten.

De twintigjarige Nazinho speelde vorig seizoen 23 wedstrijden in het shirt van groen-zwart (een goal). "We zijn ervan overtuigd dat Nazinho, op basis van z'n wedstrijden en trainingen, het potentieel heeft om Cercle naar een hoger niveau te tillen met zijn snelheid, uitstekende mentaliteit en zijn veelzijdigheid. Flavio kan zowel als fullback, als wingback of als winger ingezet worden. Bovendien is Flavio al volledig vertrouwd met onze spelprincipes en ingewerkt in de groep", stelt de technisch directeur van Cercle Rembert Vroman.

Cercle Brugge presteerde vorig seizoen uitstekend met een vijfde plaats in de reguliere competitie. In de Champions' play-off eindigde het team van Miron Muslic vervolgens knap als vierde, goed voor een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

Belga