Sport

Cer­cle Brug­ge huurt mid­den­vel­der Agy­e­kum van Red Bull Salzburg

Agyekum

Cercle Brugge heeft zich donderdag versterkt met middenvelder Lawrence Agyekum. De 20-jarige Ghanees komt op huurbasis over van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, zo maakte de club bekend via zijn website. De Vereniging bedong ook een aankoopoptie.

Agyekum genoot zijn jeugdopleiding in zijn thuisland bij de Ghanese 'West African Football Academy' en maakte in februari 2022 de overstap naar Salzburg dat hem gelijk uitleende aan reeksgenoot FC Liefering. Daar was hij in 49 wedstrijden goed voor drie doelpunten en vier assists. Een debuut bij de hoofdmacht van Salzburg zat er voorlopig nog niet in voor de middenvelder, die naar verluidt ook op de echtsachter uit de voeten kan.

"Ik heb een goede pass in de voeten, heb snelheid en ik ben agressief in de duels met bal en zonder bal", zo vertelt Agyekum in een eerste reactie. "Ik ben een harde werker en ben ervan overtuigd dat ik goed zal passen in de speelstijl van Cercle Brugge."

"Talentvolle en energieke speler!"

Ook technisch directeur Rembert Vromant is in zijn nopjes met zijn nieuwste versterking. "Met de komst van Lawrence Agyekum blijven we trouw aan onze principes waarbij we mikken op het aantrekken van jonge, talentvolle en energieke spelers met doorgroeipotentieel", zo legt Vroman uit. "Lawrence is een veelzijdig profiel dat we graag aan onze kern toevoegen na het vertrek van Lopes Da Silva. We hebben er alle vertrouwen in dat hij zich snel zal integreren aangezien hij ervaring heeft met gelijkaardige spelprincipes als Cercle."

Belga
Celien Tanghe