Sport

Cer­cle Brug­ge haalt met rechts­ach­ter Dia­ki­té zijn der­de zomertransfer

Diakite cercle

Cercle Brugge heeft woensdagavond de komst van Ibrahim Diakité bekendgemaakt. De twintigjarige rechtervleugelverdediger maakt de overstap van Stade Reims. Hij ondertekende bij de Vereniging een contract voor vier seizoenen.

De Franse Guineeër is een jeugdproduct van Reims, maar kon er nooit doorbreken in het eerste elftal. Hij kwam sinds zijn debuut in het eerste elftal van de champagneclub, in december 2021, tot tien officiële duels. Reims verhuurde de rechtsachter in het voorjaar van 2023 zes maanden aan Eupen. In de terugronde van het voorbije seizoen werd hij uitgeleend aan het Zwitserse Stade Lausanne.

Diakité herinnerde zich de Jupiler Pro League nog goed. "De Belgische competitie is een sterke competitie om me verder te ontwikkelen. Ik herinner me Cercle als een ploeg die erg intens en aanvallend voetbal brengt", zei hij in een statement op de website van groen-zwart. "De gesprekken met Cercle hebben me onmiddellijk overtuigd dat dit de juiste stap is in m'n carrière."

Efekele cercle
Sport

Cercle huurt Malamine Efekele opnieuw van zusterclub Monaco

Achtvoudig Guinees international

Diakité is ook achtvoudig Guinees international, en speelde begin dit jaar in alle vijf de wedstrijden van Guinee mee op de Afrika Cup.

Cercle Brugge versterkte zich eerder deze zomer met linksachter Nazinho, die na een uitleenbeurt definitief de overstap maakt van Sporting Lissabon, en rechtsbuiten Alama Bayo, die transfervrij overkomt van Seraing. Maandag maakte Cercle ook bekend Malamine Efekele een extra seizoen te huren van zusterclub Monaco.

Belga
Ben Storme