Sport

Cer­cle blinkt van trots na Euro­pees tic­ket: we heb­ben van ieder­een pun­ten afgepakt”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Cercle Brugge, zowel supporters als spelers, blinkt van trots nadat ze hun Europees ticket beet hebben. Dankzij zijn vierde plaats is groen-zwart rechtstreeks geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Europa League. Cercle bewees tegen Club dat die vierde plaats allerminst gestolen is.

Cercle speelde voor het eerst in zijn bestaan Play-off 1 en deed het daar voortreffelijk. Het startte vanop de vijfde plaats en kon nog een plaatsje opschuiven. Cercle eindigt net als in 2008 als vierde. Zo mag groen-zwart rechtstreeks naar de tweede voorronde van de Europa league. 

"Voor Cercle is dat een grote stap, en heel mooi om Europa te kunnen halen. Chapeau voor iedereen, voor de staff, iedereen rond Cercle", zegt een dolgelukkige Christian Ravych. 

"Van iedereen punten gepakt"

Het Europese ticket is meteen ook een antwoord aan zij die Cercle het lelijke eendje vonden in de Champions play-offs. "We hebben getoond dat we verdiend en terecht in play-off een stonden. We hebben het elke ploeg lastig gemaakt, en van iedereen punten hebben gepakt. Daar mogen we trots op zijn", gaat Ravych verder. "Bij de start van de play-offs dacht niemand dat we met 3 op 30 in de reguliere competitie nu 13 op 30 zouden pakken." 

"Bij de start van de play-offs dacht niemand dat we met 3 op 30 in de reguliere competitie nu 13 op 30 zouden pakken."

Christian Ravych, Cercle Brugge speler

"Twee Brugse ploegen Europees: fenomenaal"

En ook de supporters blikken tevreden en vooral trots terug op het afgelopen seizoen. En zo is iedereen tevreden in Brugge: groen-zwart een Europees ticket, blauw-zwart het kampioenschap. 

"Ik ben daar tevreden mee. Mijn neef is voor de Club, ik ben voor de Cercle. De meesten van de familie zijn voor de Club, ik ben echt content. Twee Brugse ploegen die Europees spelen, fenomenaal toch", besluit Cercle-supporter Dries Balfoort. 

Cercle supporters

© Belga

Stefaan Vanpoucke
Jeroen Sap
Celien Tanghe