Sport
 | update 

Brug­se poli­tie klaar voor Ita­li­aan­se voet­bal­fans: Dui­de­lij­ke afspra­ken met Fiorentina”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Stad Brugge is klaar voor de Conference Leaguewedstrijd van Club Brugge tegen het Italiaanse Fiorentina, komende woensdag. De politie wil toestanden zoals met de Griekse PAOK-supporters vermijden en voert opnieuw heel wat veiligheidsmaatregelen in.

Bij de vorige Conference Leaguewedstrijd van blauw-zwart tegen het Griekse PAOK Saloniki liep het nog grondig fout. Er braken rellen uit met Griekse supporters die geen ticket hadden en het stadion toch binnen wilden.

Dat moet woensdagavond anders. Er worden zo'n 1.500 supporters van het Italiaanse Fiorentina in Brugge verwacht. Wie geen geldig ticket heeft, kan opgepakt worden. Er geldt bovendien ook een glasverbod en pyrotechnisch materiaal is verboden. Daarnaast zijn er dit keer ook afspraken gemaakt met de bezoekende club. 

“We hebben nu garanties vanuit Italië: de mensen die mee zijn, zullen in het bezit zijn van een ticket om naar Brugge te komen."

Lien Depoorter, lokale politie Brugge

“We hebben nu garanties vanuit Italië waar men duidelijk stelt: die mensen die mee zijn, zeker met de gecharterde vluchten, zullen in het bezit zijn van een ticket om naar Brugge te komen. Dus ik denk dat we daarmee minder problemen zullen hebben”, legt Lien Depoorter van de lokale politie Brugge uit.

Voetbal, Meifoor én Heilig Bloedprocessie

Het wordt de komende week hoe dan ook erg druk in Brugge met, naast de voetbalwedstrijd, ook nog de Heilig Bloedprocessie en de Meifoor. Om het rustig te houden in de binnenstad, gaat de politie woensdagmiddag al op pad.

“We gaan woensdagmiddag de hele tijd op pad om supporters van de bezoekende club aan te spreken. We willen hen er ook op wijzen dat er bussen zijn om vijf uur aan het concertgebouw”, klinkt het bij de Brugse politie.  

Jens Lemant
Celien Tanghe