Sport

Brug­se der­by: Eer­ste wed­strijd win­nen wordt met­een belangrijk”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na de interlandbreak gaat de aandacht weer naar de nationale voetbalcompetitie. KV Oostende speelt zondag een echte zespuntenwedstrijd op het veld van Seraing, maar de West-Vlaamse focus ligt toch op Paasmaandag. Op de eerste speeldag van de Champions play-offs krijgen we al meteen de Brugse derby. 

Groen-zwart wil iedereen pijn doen, terwijl blauw-zwart nog de wonden likt van het ontslag van trainer Ronny Deila. Zijn vervanger Nicky Hayen heeft wel vertrouwen in de goede afloop. "Die eerste wedstrijd winnen wordt meteen belangrijk. Als je die kan winnen, kan je beginnen te bouwen. We willen elke wedstrijd winnen, maar we willen ook de druk weghouden. Elke speler moet de beste versie van zichzelf worden. Dan is er nog heel veel mogelijk in de play-offs."

"Elke speler moet de beste versie van zichzelf worden. Dan is er nog heel veel mogelijk in de play-offs."

Nicky Hayen

Hayen wil, na het ontslag van Deila niet meteen alles veranderen. "Ik heb de voorbije twee weken veel gesproken met de spelers individueel. Wat was er goed bij de vorige coach? Wat zijn werkpunten? Hoe voelen ze zich? Ik heb mijn principes stap voor stap uitgelegd, de manier waarop ik wil spelen. Het was belangrijk dat de vorige coach hier nog afscheid heeft genomen. Het siert hem als mens dat hij in de groep heeft gezegd dat ik tot de laatste dag heel loyaal naar hem toe ben geweest. Dat was een heel belangrijk teken naar de spelers. Ze hebben de voorbije twee weken een goede mindset getoond. Dat stemt me heel tevreden. Ze zijn mee in ons verhaal. De jongens hebben dit seizoen al 49 matchen gespeeld, er is dus wel vermoeidheid, maar ze hebben laten zien erg hongerig te zijn naar de play-offs."

Club wil nog graag tweede worden, maar moet dan wel zes punten goedmaken op Anderlecht.

Cercle staat voor hard werken en onverzettelijkheid

Cercle Brugge staat onder Miron Muslic synoniem voor hard werken en onverzettelijkheid. Iedereen kent hun manier van spelen ondertussen, en zal wel een plannetje klaar hebben. Miron Muslic: "Voetbal draait rond aanpassen, maar wij willen ons DNA niet verliezen. En we willen het raamwerk van ons spel niet verliezen. Maar we moeten aanpassen, want de tegenstander zal zich ook aan ons aanpassen."

Door de opgelegde beperking van het stadsbestuur zullen er maandag maar zowat 10.000 supporters aanwezig zijn in het Jan Breydel.

Belga
Ben Storme