Sport

Boei­en­de Club-Ander­lecht ein­digt op een zure neder­laag voor Blauw-zwart

Club Anderlecht

Foto: Belga

Een boeiende clasico is uiteindelijk op een klein drama geëindigd voor Club Brugge. Lange tijd stond de thuisploeg 1-0 voor maar Vazquez en Nilson Angulo (alweer in blessuretijd) schenken de Brusselaars toch drie punten. De titeldroom van Club is alweer een stuk verder af.

Beide ploegen zorgden voor een bijzonder boeiende topper. Jutgla bracht de thuisploeg na ruim een kwartier op voorsprong, maar Club had de handen vol met een gretig Anderlecht. Paars-wit kon zelf twee keer scoren dankzij Dreyer en Dolberg, maar beide treffers werden na een VAR-interventie afgekeurd. 

Na de pauze werd Anderlecht de betere ploeg. Hazard liet de gelijkmaker nog liggen maar op dik tien minuten voor affluiten lukte Vazquez die toch. De verdiende gelijkmaker was het, maar het venijn zat voor Club in de staart want in minuut 91 scoorde Nilson Angulo nog de 1-2.

Zo loopt Anderlecht nu twaalf punten uit op Club en kan Union straks op 20 punten staan. De halve finale van de beker wordt zo, volgende week, nog belangrijker in de jacht op een prijs.

Bart Coopman