Blan­ken­ber­ge wint de beker en pakt de dubbel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Sporting Blankenberge is de winnaar van de beker van West-Vlaanderen. In de finale gingen ze de strijd aan met KFC Moen. Eindstand 2-1. Nadat Blankenberge eerder al de promotie in de competitie kon verzilveren, pakt het nu ook de beker van West-Vlaanderen.

Het openingskwartier is er een om snel te vergeten. Maar wanneer Belpaire de bal in de voeten speelt van Samijn en de aanvaller daarna foutief neerhaalt, belandt de bal op de stip. Bourquin zet zich achter de bal en plaatst hem netjes linksonder in doel. 0-1 voor de mannen uit Moen.

Blankenberge komt met een bescheiden reactie, maar kan niet gelijkmaken. Op slag van rust is het wel prijs voor Blankenberge. Giovanni Longueville is de verdedigers van Moen sneller af en werkt koeltjes af. 1-1 en alles te herdoen in de tweede helft.

Blankenberge pakt de dubbel

Blankenberge komt beter uit de kleedkamer. Voormalig profvoetballer Renato Neto verovert de bal van Azrour en stuurt Gianni Loungueville diep, die daarna de bal panklaar legt voor Bossuyt. 2-1, Blankenberge erop en erover. K.F.C. Moen is niet meer in staat om tot kansen te komen en daar is het laatste fluitsignaal. Feestvreugde bij de heren van Blankenberge die na de promotie ook de beker pakken.

 

James Verherbruggen
Brian Dewulf