Sport

BC Oos­ten­de pakt zijn eer­ste BNXT-titel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Basketbalploeg Oostende heeft zich woensdag verzekerd van een eerste titel in de BNXT League. De kustploeg won in de tweede finalewedstrijd met 66-79 (rust: 33-47) bij het Nederlandse ZZ Leiden. Dat volstond om de titel te pakken. Maandag haalde Oostende het in eigen zaal al met ruime 85-58-cijfers van de Nederlanders. De finale in de BNXT League werd afgewerkt in een best-of-three-systeem.

Khalil-Ullah Ahmad (24 ptn) werd woensdag de topschutter voor Oostende. Hij werd bijgestaan door Damien Jefferson (17 ptn en 6 rebounds), Pierre-Antoine Gillet (11 ptn en 8 rebounds) en Jean Salumu (14 ptn). Leiden leverde de topschutter af met Tajion Jones (29 ptn).

Eerste Belgische club

Oostende pakt zo als eerste Belgische club de BNXT-titel. Vorige week kroonden de West-Vlamingen zich al voor de 25e keer tot Belgisch basketbalkampioen, voor het dertiende seizoen op rij. Leiden is de Nederlandse kampioen. De club uit Zuid-Holland won de eerste twee edities van de BNXT League. Vorig jaar versloeg het Oostende in de finale en bij de eerste editie schakelde het Oostende in de halve finales uit.

Most Valuable Player

Damien Jefferson (Oostende) werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot MVP van de BNXT-finales. Sam Van Rossom (2 ptn en 4 assists) speelde de laatste wedstrijd van zijn carrière en kreeg een staande ovatie toen hij 53 seconden voor het einde naar de kant werd gehaald.

De redactie