Sport

BC Oos­ten­de neemt lei­ding in com­pe­ti­tie na zege tegen Mechelen

Belgaservaasbuysschaertbcoostendekangoeroesmechelen2024

Belga

Met een 98-88 zege tegen Mechelen heeft Oostende zaterdag de leidersplaats in het Belgische luik van de BNXT League heroverd. Na een aarzelende start (20-23) stond de landskampioen bij de rust 48-46 voor.

Jean Salumu (21 ptn) en Khalil-Ullah Ahmad (16) hadden het grootste aandeel in de zege. Voor Mechelen kwamen Augutas Peciukevicius en Mattias Palinckx alllebei aan 16 punten. Bij Mechelen zat voor het eerst Tony Van den Bosch op de bank, maar de trainerswissel bracht dus nog geen zoden aan de dijk. 

Elite Gold

Vrijdag verloor Kortrijk met 83-94 van Luik, wat tot het ontslag van coach Christophe Beghin leidde. Antwerp won de topper tegen Limburg United met 84-66. Zondag sluit Brussels de speeldag af tegen rode lantaarn Aalst. Met 32 punten gaat Oostende in de stand Antwerp (31), Limburg United (29), Charleroi en Luik (27), Mechelen, Brussels en Kortrijk (26), Bergen (23), Leuven (21) en Aalst (17) voor. Over twee weken ligt de eindstand vast, waarna de top vijf het in de Elite Gold tegen de beste vijf Nederlandse ploegen opneemt.

Belga