Sport

BC Oos­ten­de komt op één zege van fina­le Bel­gi­sche play-offs

Belgaoostendeluikhalvefinalesplayoffsbasketbal

Belga

Oostende heeft vrijdagavond het tweede duel met Luik in de halve finales in de nationale play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap, gewonnen met 72-77. 

Nadat de Oostendenaren ook al het eerste duel met 82-64 hadden gewonnen, komen ze in deze best-of-five op één zege van de finale te staan. Het derde duel wordt zondag in Oostende gespeeld.

Giants slaan terug tegen Limburg

Tussen Antwerp Giants en Limburg United hangen de bordjes weer gelijk: 1-1. Limburg won eerder het eerste duel met 76-81, maar vrijdagavond haalden de Giants het met 66-77. Na de grensoverschrijdende fase (Elite Gold en Elite Silver), die de voorbije weken op de agenda stond, keerden de beste clubs terug naar hun nationale competitie. In Nederland staat in de halve finales Den Bosch tegenover Groningen en Zwolle tegenover ZZ Leiden, de tweevoudige titelhouder in de BNXT League. De respectievelijke kampioenen zullen strijden om de titel in deze derde editie van de BNXT League, die volgend seizoen een fundamentele formatwijziging zal ondergaan.

Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.