Sport

BC Oos­ten­de bereikt als eer­ste PO-finale

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Oostende heeft, na de verrassende nederlaag van afgelopen zondag, woensdag in Luik orde op zaken gesteld met een ruime 63-83 overwinning in de vierde wedstrijd van de halve finales in de (Belgische) play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketbalkampioenschap.


De regerend Belgisch kampioenen wint de confrontatie zo met 3-1 en plaatst zich als eerste voor de Belgische PO-finale, die op maandag 27 mei van start gaat en ook volgens een 'best-of-five' wordt gespeeld.

Twintig punten verschil

Oostende liet zich woensdag niet verrassen in de Luikse Country Hall en won met twintig punten verschil. Khalil Ullah Ahmad was de grote gangmaker bij de kustploeg met 35 punten, Damien Jefferson nam 23 punten voor zijn rekening.

De tegenstander van Oostende in de finale is nog niet bekend, want in de andere halve finale won Limburg United tegen de Antwerp Giants met 71-70, dankzij Jonas Delalieux op de buzzer. De Limburgers sleepten met de zege een (beslissende) vijfde wedstrijd uit de brand, die vrijdag wordt gespeeld in de Lotto Arena in Antwerpen.

Belga
Ben Storme