Sport

Axel Tack wint Red Bull kitesurfwedstrijd

2016-02-21 00:00:00 - Axel Tack wint Red Bull kitesurfwedstrijd

Axel Tack uit Oostende wint eerste editie van Red Bull Gone with The Wind kitesurfwedstrijd in Knokke-Heist.

Na meer dan 3 maanden wachten zaten zondag 21 februari de weersomstandigheden eindelijk mee – of tegen: het is maar hoe je het bekijkt. Felle wind, woeste golven en winterse temperaturen: de 20 professionele kitesurfers voor Red Bull Gone With The Wind wisten waar ze op het strand van Knokke aan Surfer’s Paradise voor stonden.

Een halfuurtje voor de start van het evenement gaf het MRCC (Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum) een officiële 'go'. Gezien de gisteren aangenkondigde wetswijziging van staatssecretaris Bart Tommelein pas op 1 juli 2016 van kracht gaat, mocht de organisatie van Red Bull Gone With The Wind de wedstrijd enkel starten bij een windkracht van minder dan 7 beaufort. De organisatie hield zich dan ook aan de richtlijnen en startte de wedstrijd bij net geen 7 beaufort.

4 minuten en 15 seconden

Huidig Belgisch kampioen Axel Tack (broer van Christophe Tack) uit Oostende sleepte met een airtime van 4 minuten en 15 seconden de eerste prijs in de wacht. Tweede werd Michel Bonné uit Westende, gevolgd door Loyd De Noyette uit Knokke-Heist. Gilles Van Kriekinge uit Oudergem verblufte met de hoogste jump: een indrukwekkende 13,4 meter. Laurens Kesteloot uit Harelbeke zette met 9 seconden de langste jump neer.

Wetswijziging goede zaak

De deelnemers reageren opgelucht en tevreden op de wetswijziging die toelaat dat vanaf juli bij meer dan 7 beaufort op het water mag worden gegaan: Michel Bonné uit Westende: "Ik ben erg blij dat het binnenkort mag. 7 beaufort is op zich al niet super veel om goed te kunnen kiten. Vroeger trok ik naar Frankrijk en Nederland om mij te kunnen uitleven. In de toekomst kan ik dus in België blijven."

 

Lorenzo Dejonghe