Sport

Alle wed­strij­den Jum­ping Ware­gem geannuleerd

2023-05-17 00:00:00 - Alle wedstrijden Jumping Waregem geannuleerd

Alle wedstrijden georganiseerd door Jumping Waregem vzw worden tijdelijk geannuleerd. Dat heeft de West-Vlaamse jumping federatie via haar sociale media aangekondigd.

Jumping Waregem vzw, Stad Waregem en Sport Vlaanderen hebben tijdens een gezamenlijk overleg besloten om alle evenementen van Jumping Waregem vzw te schrappen. Het grootste pijnpunt blijkt de muziek te zijn. Volgens de richtlijnen van Sport Vlaanderen is het afspelen van elektronisch versterkte muziek niet toegestaan. Jumping Waregem vzw mag alleen evenementen organiseren als ze strikt aan deze regels voldoet, anders riskeren ze een boete van 50.000 euro per overtreding. Dat meldt de West-Vlaamse jumping federatie. 

De Blauwe Zaal als alternatief

De dressuurwedstrijd van aanstaande zondag is alvast verplaatst naar De Blauwe Zaal. Voor de vier resterende jumpingwedstrijden wordt nog naar een alternatieve locatie gezocht.

"Organisatie kende de beperkingen"

Intussen heeft Sport Vlaanderen met een officieel statement gereageerd op de beslissing. "Sinds vorig jaar geldt voor alle organisatoren een verbod op elektronisch versterkte muziek tijdens evenementen in Sport Vlaanderen Waregem . Dat verbod hebben we duidelijk gecommuniceerd.  Dat blijkt ook uit het feit dat VZW Jumping Waregem in 2022 twee jumpingwedstrijden probleemloos organiseerde met respect voor deze geluidsbeperkingen. De organisator wist dat deze beperkingen nog steeds golden, waardoor het ons, Sport Vlaanderen, dan ook erg verbaasde dat op het evenement van 6 en 7 mei toch elektronisch versterkte muziek werd gespeeld", verduidelijkt Sport Vlaanderen. 

Bijkomende maatregelen

"De organisatie is er verscheidene malen toe aangemaand om zich te houden aan de opgelegde maatregelen. Daaraan gaf ze geen gevolg. Sport Vlaanderen besliste om op dat moment de sportieve activiteit voorrang te geven en de wedstrijd niet stil te leggen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Sport Vlaanderen bijkomende maatregelen moest nemen om deze afspraken sterker af te dwingen bij volgende evenementen georganiseerd door de vzw", gaat Sport Vlaanderen verder.

"Tijdens een overleg met de vzw op 15 mei toonde de club begrip voor de bijkomende maatregelen, maar gaf ze te kennen dat ze in 2023 geen evenementen meer zal organiseren.  Van de kant van Sport Vlaanderen is het duidelijk dat alle wedstrijden perfect kunnen plaatsvinden", besluit Sport Vlaanderen. 

Celien Tanghe