Sport

Alexan­der Doom moe maar tevre­den weer thuis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Tweevoudig wereldkampioen Alexander Doom uit Roeselare is weer thuis. Moe maar tevreden na een onwaarschijnlijk WK indoor in Glasgow. Doom haalde goud met de Belgian Tornados, de estafetteploeg op de 4x400m, maar vooral z'n individuele wereldtitel op de 400m hadden weinigen zien aankomen.

Met een brede glimlach en twee gouden medailles rond z’n nek komt Alexander Doom aan op de luchthaven van Charleroi. Van ex-triatleet Frederik van Lierde krijgt hij bloemen. Die andere wereldkampioen Noor Vidts volgt in het spoor van Doom. Het is met kleine oogjes allemaal. Alexander Doom: "We hebben niet geslapen vannacht. Na de podiumceremonie was er dopingcontrole. Klein feestje dan met de ploeg. En om 3 uur moesten we alweer de bus op om ons vliegtuig te halen. Het was een korte, en uiteindelijk geen nacht eigenlijk."

Belgaimage 88055023
Sport

Delirium! Doom pakt met Tornados tweede goud op twee dagen

Genieten

Het individuele goud op de 400m zaterdag kwam wat onverwacht, met de estafetteploeg is Doom al wat gewoon. "We zijn twee jaar geleden al wereldkampioen geworden, dat was al heel speciaal. Met de ploeg hebben we dan nog drie keer een medaille gepakt. Uiteindelijk begint dat wel een beetje door te dringen. Maar om nu ook die extra stap individueel te maken, maakt het toch wel net iets specialer. Ik ga er vooral proberen van te genieten."

En meteen liggen ook de verwachtingen voor de Olympische Spelen wat hoger.

Belga
Ben Storme