Sport

10.000 Club-fans eren hun hel­den: titel­feest ver­loopt zon­der incidenten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Duizenden supporters zakten gisterenavond af naar de Markt van Brugge voor de kampioenenviering van Club Brugge. De spelers reden in een open trailer door de stad om dan samen met hun supporters het feest af te sluiten op de Markt. Volgens de politie verliep het feest zonder incidenten.

Al in de vroege vooravond kleurden de straten van Brugge blauw en zwart. De spelers vertrokken met een open bus vanop 't Zand om rond 19 uur hun intrede te maken op de Markt.  Acteur en Club-supporter Rik Verheye warmde het publiek op en verwelkomde de spelers op het podium. Daar kregen ze van schepen van Sport Franky Demon (CD&V) en burgemeester Dirk De fauw (CD&V) een medaille. Die laatste nam van de gelegenheid gebruik om zijn zangtalent te tonen. Hij zong het Club-nummer 'You never walk alone' en kreeg daarbij luidkeels bijval van het publiek.

Livestream Club
Sport

Livestream: herbekijk de blauw-zwarte kampioenenviering

"Jullie zijn fantastisch"

Luid applaus was er voor coach Nicky Hayen. Hij sprak de supporters even toe. "Wij hadden één doel, en dat was de titel binnenhalen voor jullie. Jullie zijn fantastisch", klonk het. Vaste waarden bij Club Brugge Hans Vanaken en Brandon Mechele staken daarop de trofee nog een keer in de lucht.

Nicky Hayen titelfeest

© Belga

Rustige avond

Volgens de lokale politie van Brugge verliep alles rustig. Naar schatting verzamelden er 8.000 tot 10.000 fans op de Markt. Er was kort een klein incident met wat jongeren die de orde verstoorden, maar de politie kwam snel tussen en wees hen terecht. Verder waren er geen incidenten.

Hans Vanaken - Brandon Mechele - Titelfeest
Club Brugge supporters
Club Brugge titelfeest
Bart Verhaeghe titelfeest
© Belga
Belga
Celien Tanghe

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.