Nieuws
 | update 

Zwa­re och­tend­spits voor brand­weer en takel­dien­sten in Veurne

Ongeval E40

© José Tyteca

Donderdagmiddag moest de brandweer van het korps van Veurne twee keer kort na elkaar uitrukken voor opdrachten waar ze de openbare weg moesten vrijmaken van brandstof of modder.

Op de oprit naar de E40 in Veurne verloor een vrachtwagen mazout wat de bocht naar de autoweg erg glad maakte. De brandweer werd ter plaatse gestuurd om de baan met detergenten te besproeien. 

Even later verloor een wagen met een aanhangwagen met daarop een zware SUV wagen de controle over zijn voertuig waarbij de aanhangwagen los in de gracht naast de autoweg terechtkwam. Daarbij werd ook een lang stuk van een metalen vangrail uit de grond gerukt waardoor er heel wat aarde en slijk op het wegdek terecht kwam. Het ongeval gebeurde in de richting van Frankrijk tussen Veurne en Adinkerke. Er werd getakeld vanop een ventweg naast de autoweg en vanop de pechstrook waardoor de hinder op de autoweg niet zo groot was. De bestuurder van de Britse wagen die de aanhangwagen trok met de Range Rover werd niet gewond.

Ongeval E40 2

© José Tyteca

Tweede ongeval

Op enkele honderden meter van het ongeval met de aanhangwagen, gebeurde nog een ongeval op de E40 in de richting van Frankrijk. Een Volvo personenwagen reed tegen de middenberm nadat hij in botsing kwam met een andere wagen. Hier werden een vrouw en een 15-jarig meisje naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging.

Het regenweer met veel water op de baan en slechte zichtbaarheid is waarschijnlijk de oorzaak van beide ongevallen.

Botsing E40 tegen middenberm

© José Tyteca

José Tyteca