Nieuws
 | update 

Zwa­re brand in twee bedrij­ven in Harel­be­ke, buurt ont­ruimd, gemeen­te­lijk ram­pen­plan afgekondigd

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Harelbeke is rond 15u30 brand uitgebroken in een bedrijf in Harelbeke, en het vuur is overgeslagen op een ander bedrijf. De getroffen bedrijven zijn kledingzaak Brands Only en Handcarwash Super, langs de Gentsesteenweg. Houtverwerkend bedrijf Omniplex is gevrijwaard. Volgens Stad Harelbeke is het vuur ontstaan in de carwash, maar dat is nog niet bevestigd. 

Update om 19u: Momenteel zijn er 120 brandweermannen ter plekke. De meetploegen van de brandweer zijn ter plaatse om na te gaan of er extra toxische stoffen zijn vrijgekomen. Indien dit het geval is, worden bijkomende maatregelen gecommuniceerd. Maar, voorlopig is er geen aanleiding.

De getroffen gebouwen zijn de carwash en Brands Only, brandweer voorkwam dat de brand oversloeg naar Omniplex en omliggende woningen. Desalniettemin is er een grote rookontwikkeling.

Momenteel is er nog één persoon waar we geen contact mee hebben, de politie en de hulpdiensten stellen alles in het werk om contact te leggen met deze persoon. Twee personen worden omwille van lichte rookintoxicatie in het ziekenhuis behandeld.

De Gentsesteenweg zal voor een langere tijd afgesloten worden. Voor verdere omleiding komt binnenkort meer informatie op www.harelbeke.be/brandgentsesteenweg


De Gentsesteenweg is in de vooravond voor al het verkeer afgesloten. De perimeter wordt systematisch uitgebreid. Alle personen en voertuigen in de buurt moeten weg. Ook mensen die in de buurt wonen, worden geëvacueerd. 

Harelbeke, Waregem en de brandweerzone Fluvia vragen ook om alle ramen en deuren gesloten te houden. Ventilatiesystemen en airco's zetten mensen in de buurt ook maar beter uit. Er is ook een be-alert uitgestuurd.

De oorzaak van de brand is voorlopig niet bekend. Net voor de brand hebben getuigen wel een ontploffing gehoord.

Momenteel (18u) is er nog met één persoon geen contact, maar het is onduidelijk of die persoon aanwezig was op het moment van de brand. Het is nog niet duidelijk wanneer de geëvacueerden terug naar hun woning kunnen.

Brand3
Brand2
Brand4
Brand5
Ben Storme