Nieuws

Zo ziet de nieu­we Kra­ke­le­brug er uit

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge is het ontwerp van de nieuwe Krakelebrug voorgesteld. Die wordt gebouwd vanaf eind 2025, en moet de huidige brug vervangen die in 2022 onherstelbaar beschadigd raakte door een aanvaring.

De nieuwe brug wordt een tafelbrug met een brugdek van ruim 21 meter. Er zijn twee rijvakken, een dubbelrichtingsfietspad en een afgeschermd voetpad. Als de brug open staat, zal de brug 5 meter boven het maaiveld uitsteken.

Lieven Dejonckheere, Vlaamse Waterweg: ‘De doorvaarbreedte zal verdubbelen, waardoor schepen veiliger en vlotter de brug kunnen passeren.”

Vlaams minister voor Openbare Werken Lydia Peeters: “De vernieuwing van de brug en omgeving maakt in de toekomst verschillende fietsverbindingen verkeersveiliger. Zowel het fietsverkeer van en naar de stad maar ook tussen de Brugse deelgemeenten Sint-Pieters en Sint-Jozef zal aanzienlijk comfortabeler verlopen.”

2022-09-27 00:00:00 - Krakelebrug ernstig beschadigd
Nieuws

Bouw nieuwe Krakelebrug pas midden volgend jaar: "Lijkt wel processie van Echternach" (N-VA)

Krakelebrug1
Krakelebrug2

De werken kunnen ten vroegste eind 2025 starten en zullen ruim 2 jaar duren. De planning wordt afgestemd met andere infrastructuurwerken in Brugge.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Als Vlaams parlementslid heb ik de minister diverse vragen gesteld over de Krakelebrug, die erg belangrijk is voor de inwoners van de binnenstad, de bedrijventerreinen en het havengebied. Er is veel werk verricht en gelukkig is nu de start in zicht. Bovendien kunnen we hiermee ook de fietsveiligheid garanderen.”

Redactie