Nieuws

Zo zal het ver­nieuw­de woon­zorg­cen­trum Dune­ro­ze in Wen­dui­ne eruitzien

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Zorggroep Anima wil een volledig nieuwe zorgcampus bouwen op de site van het huidige woonzorgcentrum Duneroze in Wenduine. De oude gebouwen zijn niet meer functioneel en moeten plaats ruimen voor vier nieuwe complexen.

Vanaf begin volgend jaar gaan de oude gebouwen van het woonzorgcentrum langs de Koninklijke baan in Wenduine tegen de vlakte. Drie jaar later, in 2028, moeten er vier nieuwe, energieneutrale gebouwen op dezelfde site staan. De bewoners kunnen tijdens de werken wel op de site blijven wonen.

“De vier nieuwe gebouwen zullen ze wat dichter tegen de Koninklijke Baan bouwen. Zo kunnen ze in fases werken en kunnen de mensen hier blijven. Zij kunnen dan beetje per beetje overstappen naar de nieuwe gebouwen”, legt Wilfried Vandaele, burgemeester van De Haan uit.

WZC Duneroze

Ontharden

Duneroze blijft een woonzorgcentrum met een afdeling voor herstel en kortverblijf, maar er komen ook een aantal assistentiewoningen bij. Vandaag is de site grotendeels een stenen vlakte, maar ook dat zal drastisch veranderen.

“Er komt een grote tuin en die wordt ook echt teruggegeven aan het duingebied, aan de natuur. Het gaat over 10.000 m² die nu verhard is, maar dus onthard zal worden”, besluit Vandaele.

Zo zal het nieuwe woonzorgcentrum eruitzien:

STANDPUNT 04
STANDPUNT 01
STANDPUNT 010
STANDPUNT 011
Stefaan Six
Celien Tanghe