Nieuws

Zeven­ti­ger aan­ge­hou­den voor poging tot brand­stich­ting in Koksijde

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Veurnse onderzoeksrechter heeft een 71-jarige Koksijdenaar aangehouden op verdenking van poging tot brandstichting, belaging en inbreuken op de wapenwet. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De verdachte goot zaterdagavond benzine in de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw.

Het incident deed zich zaterdag rond 23.00 uur voor in een appartementsgebouw in Koksijde-Bad. Een getuige had gezien hoe een man benzine uitgoot in de inkomhal en in de gemeenschappelijke gang van het gebouw. De politie was snel ter plaatse en kon de verdachte inrekenen. 

Na verhoor werd de zeventiger uit Koksijde voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om hem aan te houden op verdenking van poging tot brandstichting, belaging en inbreuken op de wapenwet. Volgens de eerste vaststellingen zou de verdachte dus inderdaad de intentie gehad hebben om brand te stichten.

Motief

Over zijn motief werd door het parket niet gecommuniceerd, maar de kwalificatie belaging suggereert dat hij het mogelijk al langer gemunt had op iemand die in het gebouw woont. Vrijdagochtend zal de verdachte in Veurne voor de raadkamer moeten verschijnen. Dan zal geoordeeld worden of hij al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

De redactie