Nieuws

Zedel­gem krijgt nieuw schoolgebouw

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het schooljaar 2026-2027 kunnen meer dan 300 Zedelgemse kinderen eindelijk terecht in een nieuw schoolgebouw. De gemeente geeft een stuk grond aan woonzorgcentrum Klaverveld in erfpacht aan de Sint-Rembert Scholengroep.

Het heeft al heel wat voeten in de aarde gehad om de twee versleten basisscholen van Zedelgem een nieuw onderkomen te geven. De site langs de Loppemsestraat, naast het woonzorgcentrum Klaverveld, is al de derde optie ondertussen.

Scholengroep Sint-Rembert staat in de voor de realisatie van het nieuwe gebouw, dat beantwoordt aan alle moderne noden. De scholengroep stelt de school ook open voor de gemeenschap, met onder andere ruimte voor het deeltijds kunstonderwijs en buitenschoolse opvang. Een investering van 8 miljoen euro, grotendeels gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

Gevolgen voor verkeer

Mobiliteit is een heet hangijzer in schoolomgevingen. Aan de nieuwe locatie zal het drukker worden, maar het verkeer wordt wel weggehaald van de tweede andere locaties. Koning auto zal moeten inbinden, door allerlei maatregelen.

In het schooljaar 26-27 gaan de nieuwe schoolpoorten open. Op 21 juni is er nog een infovergadering voor de bewoners

 

 

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Jeroen Sap