Nieuws

Woning vol­le­dig ver­nield door zwa­re brand, moge­lijk kwaad opzet. Ver­dach­te ver­oor­zaak­te eer­der een dode­lijk onge­val onder invloed van flakka

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Jonkershove, bij Houthulst, is vanmorgen brand uitgebroken in een woning. Er zouden geen slachtoffers zijn, maar het huis is wel volledig vernield. Het parket heeft een verdachte opgepakt want er is een sterk vermoeden van kwaad opzet. Volgens onze informatie is de verdachte dezelfde persoon als de man die op 2 september vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte in Esen, onder invloed van flakka.

De brand brak uit rond 9u15 in een woning in de Eendrachtstraat. Volgens getuigen was er eerste een explosie te horen. Toen de brandweer van de zone Westhoek ter plaatse kwam, stond het huis al in lichterlaaie. Het huis is dan ook volledig vernield. De brandweer kon wel de aanpalende huizen vrijwaren. 

Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Er is een branddeskundige van het parket ter plaatse gekomen. Het parket bevestigt dat er intussen een verdachte is opgepakt in de zaak. 

Brand1
Brand2
Brand3
Brand4
Brand5

Verdachte eerder al veroordeeld voor dodelijk ongeval onder invloed van flakka

Volgens onze informatie is de verdachte dezelfde persoon als de man die op 2 september 2023 een dodelijk ongeval veroorzaakte in Esen. Onder invloed van de drugs flakka botste hij toen aan hoge snelheid op het tegenoverliggende rijvak tegen een bestelwagen, nam in de ravage nog enkele andere wagens mee en botste - tot overmaat van ramp - op een fietser die het ongeval niet overleefde.

De politierechtbank in Veurne heeft de man uit Houthulst twee weken terug veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete van 8.000 euro. De helft van zijn straffen waren met uitstel, als hij zich hield aan strikte voorwaarden. Na de zitting werd beslist dat, in afwachting van zijn burgerlijke zaak eind mei, de man niet in de gevangenis moest blijven. Ondanks een feitelijke celstraf van 30 maanden volgde er geen onmiddellijke aanhouding.

Zijn advocaat in de zaak van het ongeval bevestigt aan onze redactie dat de man voor verhoor is opgepakt in verband met de brand in Jonkershove. De man wil voor het verhoor omtrent die brand geen advocaat onder de arm nemen.

Morgen verschijnt hij voor de onderzoeksrechter.

Flakka-veroordeling
Nieuws

Zware straf voor bestuurder die fietser doodreed onder invloed van flakka

De redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.